Tankar om hälsa

”En dag är jag där”

En dag kommer insikten,
förmodligen har den inte kunnat komma tidigare.
Det krävs närvaro. Känslan av Jag är, och en dag är den där.
Nu står det klart för mig, att även om jag tidigare inte förstått,
så står det nu helt klart, kristallklart,
att det är dags att börja lära känna denna fantastiska varelse.
Kraften där inne känns stark, varm och kärleksfull.
Hur har jag kunnat missa denna källa,
källan till allt, helheten som gör mig till mig.
Precis som ekollonet kan bli till en tusenårig ek,
så kan källan inom mig göra mig till den som var menat.
Inom mig samarbetar allt, det autonoma systemet håller mig vid liv.
Vad jag nu inser är att allt är möjligt om jag väljer att tänka så.
Att låta den mentala delen möta den fysiska och den emotionella
innebär samarbete på alla plan.
Själen får frid.
Jag är Jag och det räcker så.
Jag är hemma, fri att leva mitt liv.

Detta är min födslorätt.
Jag är där.
Jag är.

©bild & text Lena Berndtsdotter

När jag under mina 25 år som terapeut  mött människor i sorg, i förtvivlan, i uppgivenhet och  i svåra smärtor, har jag fått möjlighet och äran att stötta och hjälpa många till lindring av smärta och ibland smärtfrihet. Med hjälp av att lyssna till dem, bekräfta dem, att komma i kontakt med och sedan lämna det som tyngde och blockerade deras kropp. Jag har fått se  ljus tändas i många människors ögon och det är jag tacksam för.

Det är viktigt att förstå att allt hänger ihop, allt vi varit med om i våra liv har satt sitt avtryck i oss och ibland hänger otrevliga händelser kvar för länge och påverkar vår hälsa. Vi behöver förstå att vi kan befria oss från det som smärtade eller var orättvist. När vi är kvar i det som varit ger vi bort vår kraft till en tid som inte är. Du kan inte förändra det som varit men Du kan ändra ditt sätt att tänka om det och på så sätt få tillbaka kraften så det gamla såret kan läka. Du kommer att minnas händelsen men den skadar inte dig längre. Du kan känna dig fri och dina andetag blir djupa och ökar syresättningen till alla dina celler i din kropp. Det är alla cellerna i din kropp som får allt att fungera som det ska. Jag talar gärna om kroppens celler som kroppens arbetare och det är viktigt att arbetarna har en bra arbetsmiljö. När Du tänker bra saker om dig, tar väl hand om dig, äter bra, promenerar en stund varje dag, ser till att Du får en lugn och skön sömn på natten, då skapar Du en god arbetsmiljö för dina arbetare. Kroppen reagerar på allt Du tänker så tänk på att inte smutsa ner arbetsmiljön med negativa och destruktiva tankar om dig själv eller någon annan.

Varför inte testa och se om en så här enkel sak kan förändra något i ditt liv.

”En skön arbetsmiljö”

Livet är en Gåva

Livet är en Gåva
Livet är din gåva från det ”Högre”
Du får en stund här på Jorden
men Du vet inte hur länge.
Det gäller att använda tiden på bästa möjliga sätt.
Du är den viktigaste personen i ditt liv.
Hur kan detta vara möjligt, jo helt enkelt
för att Du klarar inte dig utan dig.
Du klarar dig inte utan dina egna andetag.
Du är den Du går och lägger dig med varje kväll
och Du är den Du går upp med varje morgon.
Detta måste vara en mycket viktig person.
Njut av denna samvaro och gör ditt liv så vackert Du bara kan.
Det är det som är meningen.
Du är din egen lyckas smed.
Lev ditt liv och ta ditt ansvar.
Det är din rättighet och din skyldighet till Livet.

Lycka till

(Text & Bild Lena Berndtsdotter)