Juli månadsbild

Påfågelöga skänker oss skönhet och förgyller livet”

Påfågelöga väljer jag till juli månadsbild. En fjärilsart, den enda i släktet Inachis och finns över stora delar av Europa och Asien. För mig är Påfågelöga speciell och väcker många minnen. Visst blir Du glad när Du ser denna underbart vackra varelse flyga runt ute i naturen. Man kan säga mycket om fjärilar och om symboliskt vad den förmedlar, allt från hälsning från någon som håller dig kär, till pånyttfödelse, förändring och utveckling. I Solögas bok ”Djurens språk” skriver hon följande om Påfågelöga: Världens skönhet ryms inom dig. Låt omvärlden ta del av din inre skönhet. Din gåva är att dela med dig av dina inre kvalitéer”. Det handlar om att låta de inre kvalitéerna lysa igenom.

Gå ut och njut av allt vad denna sommarmånad har att bjuda dig. Sol, regn, vila, lugn, ro och upplevelser. Tänk på att det handlar om hur Du upplever det som bjuds dig. Sätt in lite sköna upplevelser på minneskontot som Du senare kan plocka fram och njuta och känna glädje av.

Känns det som sommaren och ledigheten ger dig en känsla av STRESS? Tips: Sätt dig ner en stund, slut dina ögon, ta tre medvetet djupa andetag. Detta kan tyckas för enkelt men testa och känn. Upprepa denna stund lite då och då och Du kommer att känna skillnad.

Njut av livet, det är ditt och det är nu. Livet går inte i repris.

Det är premiär varje dag och Du får ingen generalrepetition.

Bara njut!!